9 nivele de supunere

În BDSM, diverse persoane folosesc diverși termeni ca:”submissive”, „bottom” și „slave” pentru a explica statusuri diferite. În lumea BDSM fiecare termen are o semnificație diferită sau poate fi folosit diferit în funcție de intențiile celor implicați în relație. Ce este însă important e să înțelegem cărei dintre categoriile prezentate în continuare ne dedicăm ca și supus sau cu ce categorie avem de-a face ca și dominant în viața noastră în care am ales BDSM-ul.

  1. Non-submissive direct masochist sau kinky senzual: Nu este făcută să deservească, să se lase umilită sau să se lasă condusă în totalitate; doar durere și/sau senzualitate condimentată, în termenii masochiști proprii și doar pentru plăcerea pers1onală. (canalizată pe senzațiile propriului trup mai degrabă decât să fie „folosită” pentru a gratula partenerul)

 

  1. Pseudo-submissive ne-supus: Nici măcar nu-i place să joace rolul de „sclav”, dar mai degrabă deschisă pentru jocuri de roluri diverse (profesoară, târfă etc.). De obicei îi place umilința dar nu „servitutea”, nici chiar în cadrul jocului. Dictează cum să arate scenele în cea mai mare parte.

 

  1. Pseudo-submissive în rol de sclavă: Îi place să joace rolul de sclavă; îi place să se simtă serviabilă; în unele cazuri îi place să se simtă folosită în a satisface pe partener; se poate chiar să își deservească Masterul în unele feluri, dar numai în termenii stabiliți de Ea. Dictează scenele în cea mai mare măsură; 3câteodată este fetișistă.

 

  1. Adevărată submissive dar nu sclavă: Chiar cedează controlul (temporar sau în limitele stabilite), dar își obține satisfacția din anumite aspecte submissive altele decât cele prin deservire sau prin a fi folosită de Master. De obicei o excită suspansul, vulnerabilitatea, și/sau cedarea responsabilității. Nu dictează scenele decât în linii mari, dar totuși își vizează plăcerile personale în mod direct (mai degrabă decât să obțină plecerea prin satisfacerea Materului).

 

  1. Adevărată submissive în rol sclavă : Chiar cedează controlul (chiar dacă numai temporar; doar în timpul scenelor și în anumite limite) și își obține satisfacția în principal prin deservirea sau prin a fi folosită de către Mater, dar doar de distracție, de obicei de ordin erotic. Poate fi sau nu masochistă. Dacă este, este excitată de durerea indirectă, provocată de statutul de obiect de sadism pentru partener, unde partea de submissive nu necesită decât câteva cerințe sau restricții.4

 

  1. Neimplicata, sclav pe termen scurt, în rol de semi-sclavă: Chiar cedează controlul (de obicei în anumite limite); dorește să deservească și să fie folosită; dorește să execute servici practice/non-erotice precum și să aducă servicii distractiv/erotice; dar asta doar când se află în starea de spirit necesară. Poate activa și ca sclav full-time, dar doar pentru câteva zile, dar trebuie să știe că poate renunța oricând (sau la sfârșitul numărului de zile convenite inițial). Poate întreține/sau nu o relație de durată cu un Master, dar în oricare din cazuri Ea va fi cea care va zice „GATA”, sau va decide când dorește să fie sclavă.

 

  1. Adevărată sclavă dar cu consens parțial: Se dedică relației D/s și se consideră proprietatea dintotdeauna a Masterului. Vrea să se supună și să își satisfacă Masterul din toate punctele de vedere ale vieții atât în partea practică/non-erotică cât și în cea distractiv/eortică. Marea parte a timpului este implicată în alte activități și sarcini, dar atunci când este în rolul de sclavă, este 100% dispusă.5

 

  1. Adevărată sclavă cu consens total: În general, cu excepția unui număr redus de limite/cerințe, se dedică în totalitate, scopul existenței sale fiind satisfacerea Masterului. În schimb nu cere decât să fie privită ca o proprietate de preț pentru Master. Nu este mare diferență față de soțiile casnice cu deosebirea că în acest caz Ea consimte statutul de submissive/sclavă. De obicei aceste cazuri duc la mariaj, având în vedere pericolul cu care se confruntă Ea dacă Masterul ar renunța la Ea și și-ar pierde scopul existenței proprii.

 

  1. Sclav cu consens total, fără limite: Este o fantezie, care în realitate nu cred că există (doar în cazurile de obediența religioasă sau de altă natură bazată pe constrângere de natură idealistă). Sclavele fără limite nu există, deși există o tendință a unor sclave să afirme asta după o perioadă aflată într-o relație în care își pierd identitatea și trăiesc numai pentru a fi supuse.

Lasă un comentariu