Un bun Dominant

dom 6Sunt oameni care ar ucide doar ca să fie cu cineva care să le stea alături indifferent de condiții. Ei de fapt caută pe cineva de care să profite, să le abuzeze după care să le alunge atunci când nu mai au nevoie de ele. Acestor oameni nu le pasă de limitările tale, dorințele sau fericirea ta. Ei știu să manipuleze dar nu sunt interesați să învețe să și iubească.

La începutul călătoriei prin lumea BDSM vei auzi cuvinte ca „siguranță, teafăr și consensual” sau „Conștientizarea riscului, Kink consensual”. Pentru începători, în deosebi pentru cei care practică BDSM doar ca scene sexuale când și când, consensual stă la baza diferenței dintre abuz și BDSM.

Ce separă un bun Dominant de gloata de disperați care se aruncă pe gâtul tău pretinzând să li te supui?

  1. În primul rând un bun Dominant are un control de sine extraordinar. Treaba lui ca și Dominant este să se asigure că tu primești ceea ce îți dorești concomitent cu satisfacerea propriilor nevoi și fantezii. Asta duce la o relație echilibrată.
  2. Un bun Dominant va înțelege că deși El deține controlul, opiniile tale sunt importante. Nevoile tale contează chiar mai mult. Câteodată chiar va lua decizii ce este mai important pentru tine la un moment dat: ce vrei sau ce ai nevoie, și el va fi singurul care va lua și își asuma această decizie.
  3. Un bun Dominant are o justificare pentru orice regulă impusă, și chiar una care să aibă sens. „O să faci asta pentru că așa vreau eu…” ar trebui să fie doar explicația inițială, dar ulterior ar trebui să fie o sarcină bazată pe o justificare constructivă pentru relație.dom 4
  4. Un bun Dominant înțelege că sănătatea ta mentală, fizică și emoțională sunt foarte importante. Acele reguli legate de sport, alimentație etc nu sunt pentru propriul lui beneficiu (oricum nu în totalitate), inițial sunt stabilite în beneficial tău.
    • Exemplu: Limitarea din partea Dominantului privind petrecearea unei perioade de timp cu prietenii care se dovedesc a fi negativiști, toxici, veșnic nesatisfăcuți, etc. modele umane care pot afecta negativ propria stare de spirit, încrederea în sine și pot duce la urmări ce pot afecta pe viitor relația D/s. Nu mă refer aici la interzicerea totală, ci doar  impunerea unui timp relative scurt de petrecut împreună cu persoana respectivă, destul de scurt încât să nu te poată afecta ireparabil.
  5. Un bun dom 1Dominant înțelege foarte bine termenul îngrijire (atât înainte, în timpul cât și după terminarea scenei BDSM).
    • Într-o scenă BDSM, un bun Dominant știe faptul că treci prin diferite stări, între maxime extaz și plăceri și dureri la limită, de la abstinență de la orgasm până la orgasm apropiat de stare de leșin, și asta de câteva ori în ritmuri diferite în aceeași scenă. În astfel de scene El știe că tu ești vulnerabilă. Frumusețea și succesul unei scene BDSM constă tocmai în faptul că tu te predai, accepți să fii vulnerabilă, ai încredere totală în cineva care să te mânuiască, să te îndrume, să te ghideze spre acele abisuri de senzații. Un El care știe ce are de făcut când Tu ești în acea stare de fapt în care efectiv îți pierzi mințile și ești pe alte „tărâmuri”.
    • Un bun Dominant înțelege că poate vor fi lacrimi, bucurie, extaz și excitație extreme, emoții puternice care se vor rula în timpul și după scenele BDSM pentru ca acestea să fie de real succes (și cu atât mai multe astfel de trăiri în cazul unor eșecuri). Îngrijirea (prin mângâieri, discuții, etc) asigură trecerea unui submissive cu brio, nevătămată prin acele emoții.
    • Nu uita însă un lucru: și Dominantul este încercat de emoții puternice, și are nevoie la final să simtă că nu ți-ai pierdut respectul față de El, chiar dacă ați fost în situații intime iar tu te-ai dat lui în toată vulnerabilitatea Ta. El vrea să știe că indifferent cât de mult a contat pentru tine actul, îi ești încă loială. Acest lucru este simplu de arătat doar fiind în măsură să îți manifești gratitudinea sexuală față de cel care ți-a oferit acele trăiri. Nu uita că El a făcut la rândul lui eforturi să creeze acea scenă pentru tine.
  6. Un bun Dominant știe că comunicarea este cheia succesului, în mod deosebit în acest tip de relație. El știe că discutând deschis și înțelegând percepția ta asupra lucrurilor, limitările tale, temerile, dorințele reprezintă fundamental care stă la baza modului în care i te supui, felului în care te va instrui mai departe și cum va decurge în viitor relația la care v-ați angajat amândoi în egală măsură.
    • Asta cere timp, răbdare și pasiune. Uneori un submissive cere mai mult decât poate oferi un Dominant la un moment dat. În aceste situații Dominantul ar trebui să regleze ritmul fără a risca să grăbească lucrurile care ar afecta ireparabil relația. Dacă după un timp lucrurile nu reintră pe ritmul normal și balanța este încă dezechilibrată, atunci ar fi cazul să găsească o soluție benefică pentru ambele părți sau să stabilească o perioadă de pauză pentru ajustare, analiză și comunicare.
    • Un bun Dominant ar trebui să fie cel care să solicite să te consilieze pe probleme din trecut care dacă nu sunt rezolvate, pot afecta relația voastră. Asta ar putea să îți displacă, să o vezi ca pe o „dezgropare” inutilă a trecutului, dar nu uita că El este cel responsabil să te mânuiască în cele mai vulnerabile ipostaze, și cum să te ajute dacă nu știe cu ce „bagaje” ai intrat în acea relație? Fără comunicare, relația voastră nu are cum să se dezvolte.  dom 5
  7. Un bun Dominant nu va pretinde niciodată că știe totul despre tine.
    • El nu este perfect, și nici Tu. Amândoi aveți problem dar ce aveți în comun este egala responsabilitate când vine vorba de întreținerea relației, și a nu lăsa problemle personale să vă afecteze. Chiar dacă poate uneori El te va înțelege mai bine decât reușești să te vezi tu însăți, dacă este un bun Dominant nu va afirma că știe totul. Chiar dacă nu e capabil să îți citească mintea și se bazează pe instinct și informațiile pe care i le-ai dat anterior despre tine, poate fi mai aproape de adevăr decât tine. Asta dacă sistemul de comunicații pe care îl folosiți este efficient și dacă se bazează pe sinceritate. Ajunge-ți să vă simțiți unul pe celălalt, dar nu uitați că sunteți și în continuă schimbare și trebuie să țineți cont și de asta când vă faceți analizele intrinseci.
  8. Un bun Dominant va verifica dacă ești bine în timpul scenelor BDSM.
    • Verificarea se poate face verbal dacă momentul este propice (la începutul scenelor e mai potrivit, până submissive intră în transa jocului) dar și prin observarea reacțiilor și limbajului trupului, citirea mimicii feței și prin ascultarea respirației.
    • Un bun Dominant poate opri scena în desfășurare, chiar dacă nu ți-ai dori asta, dar El, fiind responsabil pentru tine, sănătatea și integritatea Ta, poate decide dacă e momentul să vă opriți. Ești bunul Lui cel mai de preț, are nevoie de Tine în continuare, motiv pentru care nu va merge atât de departe încât ai avea nevoie de perioade lungi pentru recuperare. Mai mult, în urma discuțiilor pe care le-ați purtat anterior, El știe exact care sunt limitele Tale, motiv pentru care nu va abuza de impactul momentului pentru a forța nota.
    • Dar cel mai important, un bun Dominant se va opri imediat în momentul în care codul de siguranță este rostit. Va încerca imediat să afle ce nu a funcționat, și va încerca să resolve situația.
  9. Un bun Dominant respect codul de siguranță în orice circumstanțe.
    • Codul de siguranță înseamnă doar încetarea scenei nu a întregii relații. Unii decid chiar să nu aibă un astfel de cod, crezând că nu ar fi nevoie. Începătorii nu cunosc poate senzațiile crampelor muscular atunci când ești legat și nu poți face nimic ca să relaxezi mușchiul. Asta îți poate tăia „cheful” nu numai pentru scena în curs, ci pentru o lungă perioadă de timp. Până la urmă stabilim acest cod de siguranță tocmai pentru situațiile în care Dominantul nu poate citi semnalele noastre de durere sau limitele de acceptare a durerii stabilite de trupurile noastre, peste voința noastră.dom 3
  10. Un bun Dominant nu trebuie să te convingă să i te supui. El trebuie să fie în măsură să te facă să înțelegi și să te ajute să vezi faptul că de fapt El doar îți alimentează pripriile tale dorințe. Că îți satisface nevoile fanteziste, iar pentru asta nu e nevoie să te convingă, atâta timp cât asta pornește din Tine, sinele tîu cu laturile lui Kinky.
    • Mai mult, atâta timp cât totul este făcut după un acord comun, agreat de ambele părți de pe poziții egale, nu ar fi nevoie ca El să îți impună nimic, ci doar să îți aminteascăce ai semnat.
    • Tu ai ales să i te supui, iar El nu trebuie să facă decât să transforme această decizie în una care a meritat. Desigur că El trebuie să reaprindă flacăra dorinței tale de supunere atunci când tinde să se stingă, dar nu înseamnă că va profita abuziv și te va obliga la nesfârșit chiar dacă tu chiar nu mai simți că ai dori asta la un anumit moment. Trebuie să înțeleagă că unele pauze sunt necesare din nevoia umană a submissive să re-analizeze situația, și să vadă dacă dorința de a se supune nu a suferit modificări în timp.
  11. Un bun Dominant este onest până la cele mai adânci gânduri legate de submissive și de relația din care ambii fac parte.
    • Onoare, datorie, loialitate, încredere…acestea sunt caracteristici importante la personalitatea unui Dom, atât în viața cu tine, dar și în societate.
    • Dacă deține astfel de personalitate, e clar că și așteptările lui de la alții sunt pe măsură, ceea ce indică faptul că te merită, și că te va ajuta de fapt ca și Tu să devii un om mai bun. Înseamnă că nu te va minți, nu te va ademeni sau păcăli vreodată, iar încrederea Ta nu va suferi.
  12. Un bun Dominant este modest. Recunoaște că nu e perfect și că are propriile scăpări, și este dornic să și le îndrepte atunci când alții i le arată..
    • El nu este perfect, acceptă asta și cu atât mai mult, nefiind în măsură să citească gânduri trebuie să îl ajuți să te înțeleagă. Poate că te cunoaște destul de bine, dar Tu la rândul tău ești în continuă schimbare, deci îi trebuie permisiunea și dorința Ta, ca să poată să Te vadă așa cum ești și cum gândești în fiecare moment din relația voastră. Deasemenea are nevoie să fii sinceră cu El și să ai încredere că El va folosi acele informații despre tine doar spre binele vostru și al relației.
  13. Un bun Dominant se dezvoltă continuu. Nu se mulțumește cu un nivel mediocru, ci vrea și tinde către perfecțiune.dom 2
    • El încearcă tot timpul lucruri noi, învață constant despre aceste tipuri de relații, prezintă un interes crescut pentru studiu, pentru înțelegerea profundă a fenomenului. Învață noi deprinderi utile scenelor BDSM, genul de persoană care ajută pe alții să înțeleagă dar în același timp învață de la alții.
    • Dacă se bazează că El știe deja tot, e un semn de delăsare și de scădere a importanței relației pentru El. Orice relație care devine sedentară mai devreme sau mai târziu se va dizolva.
    • Un bun Dominant cunoaște importanța capacității de a citi mintea unui submissive, dar pentru aste e nevoie de exercițiu. Deci studiul voluntar este un câștig atât pentru viața particulară dar și pentru relația de cuplu. Faptul că manifestă dorința de a învăța, arată de fapt cât de important este pentru El relația voastră.

 

Știu că este multă informație care descrie de fapt „bărbatul perfect” sau „Dominantul perfect”, și poate gândești deja că asemenea persoană nu există în realitate. Gândești poate că un Dominant cu cel putin 3 dintre calitățile descrise mai sus ar fi de ajuns să te satisfacă. Asta ar fi o greșeală gravă. Orice calitate de mai sus este strâns legată de tine și viitorul tău. Lipsa oricărei calități mai sus menționate, poate să îți aducă afecțiuni ulterioare asupra: personalității tale, minții, sufletului, părți care pot muri încet și astfel să îți afecteze întreaga existență.

Câteodată te arunci cu capul înainte și te grăbești să începi o relație D/s afirmând că orice problemă se poate rezolva și după, pe parcurs. Dar e mai ușor să reglezi de la început decât să repari mai târziu. Uneori realizezi târziu în ce ai intrat și atunci e mai greu să întrerupi ceva ce e deja în desfășurare. Iar uneori găsești ceea ce îți trebuie, dar eziți să intri în joc, de teama eșecului, sau pur și simplu din timiditate și lipsă de sinceritate cu tine însăți. Ideea e că indiferent de decizie, Tu ești cea care va suferi sau beneficia la sfărșit din cauza sau datorită rezultatelor. Atunci o analiză atentă și profundă ar fi potrivită pentru a te ajuta să iei decizia care egoistic vorbind, să te satisfacă.

Nu uita: în BDSM participanții joacă niște roluri, pretind a fi Dominanți sau submissive. Le place să trăiască acel stil de viață, iar relația funcționează doar dacă ambii își doresc asta. Separat de dragoste, respect pe care poate le ai deja în cadrul relației, adaugi fantezii, iluzii care ar trebui să se îmbine perfect cu viața de cuplu pentru a condimenta și satisface laturile sexual creative ale ambilor parteneri.d s

Și nu uita!!!!, poți începe și termina această fantezie când vrei. Poți relua și stabili oricând momente în care ai dori să trăiești propriile fantezii.

Lasă un comentariu